Szakmai beszélgetés a Don Quijotéról. 

Minden versenyprogram előadást követő nap délelőttjén a hagyományoknak megfelelően szakemberek a nézők közreműködésével elemzik az előadást. A résztvevők csoportokat alkotva két-két dramaturg-moderátor segítéségével kérdéseket fogalmaznak meg az előadással kapcsolatban, amelyekre az alkotók reagálnak. 

Tehát az idei POSZT-on is minden Versenyelőadásról lesz ingyenesen látogatható szakmai beszélgetés az előadás alkotóival, színészeivel és a nézőkkel, másnap reggel, 11, illetve egyes esetekben 12 órától, a Zsolnay negyedben, az E78 Panorámatermében. Ezeket idén az Magyar Tudományos Akadémia Újságírói Díjával kitüntetett Veiszer Alinda vezeti.

Szeretnénk azonban, ha ez nem csak a szakemberek szűk körű „szakmázása” lenne, hanem a beszélgetésbe bekapcsolódhatnánk a nézők is. A drámapedagógia módszereit felhasználva, interaktív módon lehetőséget adunk a színházszerető, de magukat esetleg laikusnak tartó nézőknek, hogy véleményüket elmondhassák az előadásokról, esetleg a felmerülő kérdéseikre választ kapjanak.

Ebben két felkészült dramaturg – Szokolai Brigitta és Bíró Dénes - fog segíteni, akik az első részben a beszélgetésen részt vevőkből két csoportot alkotva teszik fel kérdéseiket a nézőknek, illetve várják a véleményüket, az alkotók jelenléte nélkül. Majd a beszélgetés második részében a csoportok által megfogalmazottakat Veiszer Alinda foglalja össze és továbbítja az alkotóknak, a tőle megszokott őszinteséggel és nyitottsággal.

Ebben a formában bárki csatlakozhat a beszélgetésekhez, és bátran elmondhatja véleményét.

Mindenkit sok szeretettel várunk a minden délelőtt megrendezésre kerülő beszélgetésekre!

Időtartam: 2 óra