A PÉCSI ORSZÁGOS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ HELYSZÍNEI

A közönség, illetve az „ünnepi találkozó” hangulatának szempontjából a POSZT legfontosabb pillére a Zsolnay Negyed csodálatos helyszínén megrendezésre kerülő, összművészeti POSZT Fesztivál.
 

A Fesztivál Sétányon tartott rendezvények ingyenesen látogathatók: képzőművészeti vásárok, gasztronómiai teraszok, családi és gyermekprogramok, ifjúsági előadások, utcaszínház, koncertek, performanszok, meccsközvetítés, kézműves sörök, a versenyelőadásokhoz tartozó, illetve egyéb szakmai beszélgetések, workshopok közül válogathatnak az érdeklődők. Valamint a POSZTOLJ! felhívás nyertesei is itt mutatják meg magukat a nagyérdeműnek.

A Fesztivál nívós kulturális programokat és minőségi kikapcsolódást nyújt a közönségnek, akik a bérlet, illetve karszalag megvásárlásával a fesztiválprogram minden eseményére, előadására, kiállítására, programjára, illetve koncertjére ellátogathatnak.

A Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő POSZT Fesztivál céljai: sokszínű, minőségi programok színpadra állítása, fiatal tehetségek (színészek, zenészek, költők, előadóművészek) bemutatása a Miénk Itt a Tér! rendezvénysorozat keretein belül, egyetemi, vizsga-, független és alternatív, tánc-, mozgás-, és bábszínházi előadások színrevitele, kiállítások, képzőművészeti tárlatok, szakmai beszélgetések, workshopok, valamint minőségi könnyűzenei programok megszervezése.

A Fesztivál első három napján, a POSZT történetében először megszervezzük az Egyetemi Színházi Találkozót, amelyeket szakmai és kötetlen beszélgetések, workshopok, improvizációs tréningek követnek. Célunk, hogy hazánk fiatal művészeit megismertessük a színházi élet új generációival és szakmebereivel.

A POSZT Fesztiválra vásárolt jegyek, illetve bérletek az adott időszakban megrendezésre kerülő összes programon történő résztvételre feljogosítanak. A Fesztivál Sétányra a belépés díjtalan.

A jegyek nem helyre szólnak, a POSZT Fesztivál programjain a helyfoglalás érkezési sorrendben, a helyszín befogadóképességeinek határáig történik. A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják. További, aktuális információk a Zsolnay Negyed infopontjain és a Fesztiválirodában, valamint honlapunkon.