MINDEN, MI SZEM-SZÁJNAK INGERE
 

Villányi borok, kézműves sörök, meleg- és hidegételek, hamburgerek, ételkülönlegességek, balkán grill, csevap, hűsítő szörpök, koktélok és fagylaltok, árnyas teraszok, nagy beszélgetések, felejthetetlen pillanatok - ezekkel, és még sok minden mással vár a Fesztivál Sétány, ahol mindent megtalálhatsz, amire csak koroghat gyomor, illetve szomjazhat a bendő!

ITALOK

MŰVÉSZ PRESSZÓ

Idén a Művész Presszó teljes, a hatvanas évek hangulatát idéző berendezésével, kényelmes foteljeivel, hangulatos világításával együtt a POSZT Fesztiválra költözik! Itt biztos, hogy mindig találsz egy asztalt, amit művészek ülnek körbe, és a legjobb kézműves söröket kortyolgatják, miközben az előadás szövegét mondják vissza, vagy épp izgalmas pletykákat osztanak meg egymással! Sőt, néhány színész már azt is a fülünkbe súgta, hogy a fesztiválon a sörcsap mögé is be fog állni...

Ha mindez nem lenne elég, a Kisüzem is kitelepül hozzánk, hogy az ország legjobb kézműves söreit kínálja a kittikadtnak, a legbátrabbak pedig a sörkvízen tehetik próbára tudásukat értékes sörös nyereményekért. Ja, és még valami: júnis 10. és 12. között akár a sörfőzés mesterségében is kipróbálhatod magad... 

"-Ha már gondoltál rá, de még nem mertél belevágni..

-Ismerkednél a hozzávalókkal, kellékellel...

-Kérdeznél azoktól akik már rendszeresen űzik...

Gyere ki a POSZT ideje alatt a Zsolnay negyedbe és nézd végig, tanuld meg hogy lehet otthon saját sört főzni! Keress minket a Fesztivál Sétányon!"

PÉCSI EST CAFÉ

Idén a Pécsi Est Café is a POSZT Fesztiválra, az E78-ba költözik! Napközben széles üdítő, kávé, sör, bor és töménykínálattal várja a szomjas vándorokat, esténként pedig hatalmas zenés bulikra invitálja a kulturális élmények után kikapcsolódni vágyó, virrasztó látogatókat!

„Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű, vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt…” – Kicsit így van ezzel a Pécsi Est Café is.

Lehet hangulatos, jó ízű, jó szagú kocsma, ahol találkozhatunk nekünk kedves emberekkel, közben jóféle zene szól és jóféle italokat kóstolhatunk. Lehet rendezvényház, ahol a legkülönbözőbb koncertek és programok elcsíphetők a punktól a dzsesszig, a bluestól a technóig. Vagy épp lehet – és a Pécsi Est Café csapatának ez a legfontosabb – egyszerűen csak egy jó hely, ahová ezer konkrét dolog miatt, de leginkább „csak úgy” jár le az ember. Mert jó ott. Társadalmi vitaminhiányának kielégítése miatt jár. Nem is titkolt célunk, hogy szeretnénk egy kicsit adni abból a vendégeinknek, ami sajnos egyre inkább hiányzik a Világból:

 „Azt mondják, a bár egy olyan hely, ahol az emberek találkoznak, megosztják egymással, amijük van és hálásak, mert tudják, hogy nincsenek egyedül. Azt hiszem, a hétköznapi emberek megbecsülése számunkra a jövő kulcsa. Tisztában vagyunk vele, hogy nem vagyunk már gyerekek és értjük, hogy az élet nem tart örökké; tudjuk, mit jelent ez.

Ma este a világnak ebben az aprócska zugában, apám bárjában fényesen égnek a lámpák.

Mert végre rájöttünk arra, amit ő nyilván mindig is tudott, ami ilyen egyszerű; az élet nem mindig oszt jó lapokat az embernek, az a fontos, hogy jól játsszuk ki azt a keveset, amit kapunk.”

(Francis Ford Coppola – A Bár, 1999)

Valami ilyesmi szeretne lenni a Pécsi Est Café! Meg persze egy csipet rakendroll…

FILTER CAFÉ

Két előadás között, vagy egy álmos délután (szintén két előadás között) nincs is jobb egy olasz presszónál, egy krémes latténál, egy habos cappucinonál, vagy épp egy vanília fagyis jegeskávénál!  A Filter Café Casino Mocca kávéval, több mint 30 féle kézműves borral ,Kovács Antal háromszoros sommelier bajnok válogatásával, Ginnel, Konyakkal, Pálinkával és Whiskeyvel vár. Elvitelre is!

PANNON BORBOLT

A Pannon Borbolt az ország legjobb boraival, pálinkáival, pezsgőivel, és persze kóstolásokkal vár a POSZT Fesztiválon. 

BORKÜLÖNLEGESSÉGEK

A POSZT Fesztiválon számos neves magyarországi és határon túli pincészet képviselteti magát. A látogatók választhatnak többek között a Vilyan villányi boraiból, a Tiffan, a Bock, a Kovácsharmat, és a Keller pincék kínálatából, de egy egyszerű, hűsítő fröccs beszerzésére is bőven lesz lehetőségük vendégeinknek.

CSALLÓ PÁLINKA

A Csalló Pálinkamanufaktúra jelszava: Természet, Hagyomány, Minőség. Küldetésüknek tekintik a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését, - de nem utasítják el a korszerű szerkezeti anyagok kínálta előnyöket. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással állítják elő az 50%-os "kisüstit".

A pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerzik be. Kézi válogatással biztosítják, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Szakértelmük, több éves tapasztalatuk jelent garanciát a jó minőségre. Termékeiket a gasztronómai élvezetek kedvelőinek szánják, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket. Hogy a gyönyörű palackokról már ne is beszéljünk...

TENKES CATERING

INNI FOX

Az Inni Fox célja, hogy felfrissítse Pécset, így a POSZT Fesztiválon is jéghideg, friss gyümölcsös limonádékát kínálnak. Választhatunk diabetikus és paleo-limonádékat, valamint extra trópusi gyümölcspürés italokat és izgalmas koktélokat is - ezeknél pedig nincs is jobb a nagy melegben!

ÉTELEK

EGYLET  - BALKÁN GRILL

A balkáni konyha legismertebb ételei: csevapcsicsa, pljeskavice, házi kolbászok készülnek mindig frissen, faszenes grillen, ellenőrzött alapanyagokból!
 

LOMPOS USZKÁR

A Lompos Uszkár kemencéstől költözik ki a Fesztiválra, hogy mindenféle malacságokkal csalogassa a POSZT látogatóit. Lesz itt sült malac, csülök, pisztáng, langalló, és mind helyben készül!

STREAT BURGER

Óriási gasztroburgerek krumplival és kézműves salátával, frissen sült, hatalmas adag marhával, sertéssel, csirkével, kolbásszal vagy baconnal és tojással, friss zöldségekkel, különleges öntetekkel és ízletes sajtokkal egyenesen a Streat konyhájából. Ha nem bírsz el a burger-frissen sültt krumpli-saláta kombóval, ízletes szendvicsek és falatkák közül is választhatsz!

ÍZES MAGYAR CSEMEGE SZENDVICS ÉS TEJBÁR

Hazai kis- és őstermelők kézműves termékei. Lekvárok, szörpök, teák, levesek, füstölt áru, sajtok, 100%-os gyümölcslevek,fűszerek, zöldség- és májpástétomok, kézműves felvágottak stb..... és ezekből készült ciabatta szendvicsek. !

DÖBRÖGI KÜRTŐSKALÁCS

Édes-ropogós kalácsok a Döbrögi fiatal, mindig vidám csapatától.

A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ FAGYLALTKÜLÖNLEGESSÉGEI

A Bóbita Bábszínház jégteraszán minden fagylaltálom valóra válik...